Strafrecht

Maton Advocatuur staat al 18 jaar cliënten bij in strafzaken. 

Als u wordt verdacht van een strafbaar feit, is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door een goede strafrechtadvocaat die de tijd neemt om zich te verdiepen in uw strafzaak.

Misdrijf:

Wij staan cliënten bij die verdacht worden van misdrijven en hiervoor moeten voorkomen bij de politierechter of meervoudige kamer. U kunt worden verdacht van o.a. mishandeling, diefstal, verduistering, doodslag, houden van een hennepkwekerij, handel in verdovende middelen, bedreiging, oplichting etc.

Verkeersdelicten (Wegenverkeerswet):

Ook kunnen wij u juridisch bijstaan in verkeersdelicten zoals rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed, rijden zonder verzekering, veroorzaken ongeval, invordering rijbewijs etc, te hard gereden

Wij bieden al hulp tijdens het voorbereidend onderzoek van politie en justitie.

Tijdens deze periode kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren om gebruik te maken van uw zwijgrecht. Mocht de officier van justitie na het voorbereidend onderzoek besluiten u te dagvaarden, dan staan wij u bij tijdens de zitting bij de rechtbank. Wij bestuderen relevante uitspraken in andere zaken (jurisprudentie onderzoek), formuleren een goed verweer (pleitnota) en beoordelen of we getuigen kunnen oproepen als dit in uw voordeel is.

Hierbij letten wij er ook op of er mogelijk sprake is van een strafuitsluitingsgrond zoals noodweer of overmacht. Wij houden daarnaast rekening met uw persoonlijke omstandigheden bij het verweer en roepen eventuele getuigen op. Dit alles kan er toe leiden dat u wordt vrijgesproken of een lagere straf krijgt.

Kosten:

1. Wij staan u bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo of advocaat van onvermogen).

2. Een afgesproken uurtarief.  Wij werken met een uurtarief afgestemd op uw inkomen omdat wij begrijpen dat een advocaat duur is. Zie tabje particulieren, uurtarief.

3. Een vaste prijsafspraak in bepaalde zaken.

 

Bel mij terug!
De onderdelen met een * zijn hiervoor nodig.
Bel 073-610 06 14 of