heef z

Het advocatenkantoor heeft al ruim 20 jaar ervaring in het Arbeidsrecht!

De proeftijd in de arbeidsovereenkomst is voor de werkgever en werknemer.  Ze kunnen elkaar aftasten zonder juridische gevolgen en beiden kunnen ze van een verdere arbeidsovereenkomst afzien binnen die proeftijd.

De werkgever heeft er vaak profijt van om een proeftijd overeen te komen omdat de werknemer toch wel via opzegging de arbeidsovereenkomst kan beëindigen. Voor de werkgever ligt dat moeilijker omdat de werkgever voor de opzegging een ontslagvergunning moet aan te vragen of een ontbindingsverzoek bij de kantonrechter moet indienen.

 

Duur van de proeftijd

De proeftijd mag maximaal 1 maand:

  • een tijdelijk arbeidscontract van meer dan 6 maanden maar korter dan 2 jaar;
  • een tijdelijk arbeidscontract zonder einddatum.

Bij tijdelijke arbeidscontracten kunnen andere regels voor de proeftijd gelden. Dit kan alleen als dit in de cao staat. 

De proeftijd is maximaal 2 maanden:

  • een vast dienstverband;
  • een tijdelijk arbeidscontract voor 2 jaar of langer.

Bij een tijdelijk contract van 6 maanden of korter mag de werkgever geen proeftijd afspreken.

Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van één jaar mag de proefperiode echter slechts 1 maand bedragen. Wordt een langere (bijvoorbeeld 2 maanden) proeftijd overeengekomen dan zegt de wet dat er helemaal geen proeftijd tot stand is gekomen.

Maton Advocatuur & Mediation is gevestigd in het centrum van Den Bosch en is goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Advocaat mr. Maton verleent rechtshulp aan particulieren en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) in onder andere de navolgende plaatsen: Ammerzoden, Arnhem, Berlicum, Best, Den Bosch, Boxtel, Breda, Eindhoven, Hedel, HeusdenOss, Rosmalen, Tilburg, UdenVeghel, Vlijmen, Vught, Waalwijk en Wijk en Aalburg.  Komt u buiten Brabant, bijvoorbeeld Nijmegen of Utrecht, dan verzoeken wij u toch om contact met ons op te nemen.
Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of