Afbeeldingsresultaat voor bijstandsuitkering

Maton Advocatuur & Mediation is gespecialiseerd in de uitvoering van de Participatiewet (bijstandsuitkering).

De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met en zonder beperking, werk vinden bij een gewone werkgever. De Participatiewet vervangt per 1 januari 2015 de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

 Uw aanvraag wordt afgewezen en u ontvangt geen uitkering?

  • U wordt gekort op uw uitkering?
  • Uw uitkering wordt stopgezet?
  • U moet uw uitkering terugbetalen (terugvordering)?
  • U ontvangt een boete omdat u onterecht een uitkering heeft ontvangen?

Door deze beslissingen kunt u in de financiële problemen komen. Er dient dan ook snel gehandeld te worden!! Neem telefonisch contact met op of vul de beldame in op deze website en laat uw gegevens achter!

Wat kan de advocaat mr. Maton voor u betekenen:

  • bezwaar indienen bij de uitkeringsinstantie.
  • Echter kan dit enige tijd duren voordat er een beslissing wordt genomen. Komt u hierdoor nog verder in de financiële problemen dan kan de advocaat gelijktijdig een voorlopige voorziening (spoedprocedure) indienen bij de rechtbank.
  • Wordt het bezwaarschrift afgewezen dan kan de advocaat beroep instellen bij de rechtbank.
  • Wordt het beroep ook afgewezen dan kan de advocaat nog in hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep te Utrecht.

Kosten/vaak gratis:

Zowel de bezwaar- en beroepsprocedures als het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in het kader van uw bijstandsuitkering, is meestal geheel gratis (pro-deo). Dit komt omdat een advocaat voor zijn werkzaamheden een toevoeging kan krijgen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U bent wel een minimale eigen bijdrage verschuldigd en griffierecht.  Voor deze kosten kunt u in aanmerking komen voor bijzondere bijstand in de gemeente waarin u woonachtig bent. Dit kunt u zelf aanvragen met onze nota’s.

Uitkeringsinstanties zijn: regio Den Bosch is Weener xl, regio Heusden is Baanbrekers, gemeente Heusden en Altena is Ons Altena, 

Het kantoor is  makkelijk bereikbaar in het centrum van Den Bosch  en in deze tijden kan alles ook telefonisch met u besproken worden. Mr. Maton doet uitkeringszaken in het gehele land.

 

 

 

 

 

 

http://www.advocaatarbeidsrechtdenbosch.nl

 

 

 

 

http://www.advocatendenbosch.nl

 

 

 

 

http://www.advocaatnoordbrabant.nl

 

 

 

 

http://www.advocaatdenbosch.nu

 

 

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of