NIEUWE SCHULDEN EN WSNP / SCHULDSANERING

   

Wsnp staat voor Wet schuldsanering natuurlijke personen. Deze regeling valt onder de Faillissementswet

 

 Advocaat mr. Maton is gespecialiseerd in Wsnp-zaken.

 

Bent u uiteindelijk toegelaten tot de Wsnp / schuldsanering dan krijgt u te maken met diverse verplichtingen. Een daarvan is dat u geen nieuwe schulden mag maken gedurende de looptijd van uw Wsnp / schuldsanering.

 


Komt uw Wsnp-bewindvoerder er achter dat u nieuwe schulden heeft laten ontstaan dan kan uw Wsnp-bewindvoerder aan de rechtbank een verzoek doen tot tussentijdse beëindiging van uw Wsnp / schuldsanering. Ook is het mogelijk dat verzocht wordt om de Wsnp met 1 of maximaal 2 jaren te verlengen.
Er wordt dan een zitting gepland bij de rechtbank waarbij u zich kunt laten bijstaan door een advocaat.

 


Voor deze procedure komt u in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) met een eigen bijdrage ad € 148,- (als u verwijzing heeft van het juridisch loket). In Wsnp zaken wordt geen griffierecht meer geheven.
Voor de advocaatkosten kunt u bijzondere bijstand aanvragen (dit is wel inkomensafhankelijk) in de gemeente waar u woont. U dient hiervoor zelf een aanvraag in te dienen.
 

 

Maton Advocatuur & Mediation verleent vooral rechtshulp in de regio zoals de plaatsen: Den Bosch, Berlicum, Boxtel, Drunen, Eindhoven, Heusden, Nijmegen, Oss, Rosmalen, Rosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, Vlijmen, Vught en Waalwijk. Komt u buiten Brabant dan staan wij u natuurlijk ook graag bij.

 

www.advocaatdenbosch.nu

 

www.advocaatnoordbrabant.nl

 

Den Bosch onderneemt

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of