Werkgeversverklaring

Pas op met het verstrekken van de werkgeversverklaring


Werkgevers moeten oppassen met het automatisch verstrekken van een werkgeversverklaring ten behoeve van de hypotheekverstrekking aan de werknemer. Aan een dergelijke werkgeversverklaring kunnen namelijk verstrekkende gevolgen zitten voor de duur van de arbeidsovereenkomst.

In het geval dat de werknemer een arbeidscontract heeft voor bepaalde tijd en de werkgever verstrekt een dergelijke werkgeversverklaring dan kan de kantonrechter daarin een argument zien om te bepalen dat er sprake is van een verlenging van het contract voor bepaalde tijd of een contract voor onbepaalde tijd.

De werkgever dient er dan ook verstandig aan te doen om expliciet te vermelden dat de werkgeversverklaring puur bedoeld is om de werknemer te helpen bij het verkrijgen van een hypotheek.

Heeft u meer vragen ?

Neem dan contact op met Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch.

De arbeidrechtadvocaten van Maton Advocaten verlenen onder andere rechtshulp in de navolgende plaatsen: Ammerzoden, Arnhem, Berlicum, Best, Den Bosch, Boxtel, Breda, Eindhoven, Hedel, HeusdenOss, Rosmalen, Tilburg, UdenVeghel, Vlijmen, Vught, Waalwijk en Wijk en Aalburg.  Komt u buiten Brabant, bijvoorbeeld Nijmegen of Utrecht, dan verzoeken wij u toch om contact met ons op te nemen.

Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch, Vughterweg 1, 5211 CH ′s-Hertogenbosch, tel. 073-610 06 14

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of