Ziekte en doorbetaling

De eerste 2 jaar van uw ziekte, is uw werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Hij moet per jaar minstens 70% van uw loon betalen. In de meeste cao’s staat dat een zieke werknemer 170% van het loon over 2 jaar krijgt betaald. Vaak is dit in het eerste jaar 100% en het tweede jaar 70%.

Loopt uw contract af terwijl u nog ziek bent? Dan kunt u vanaf dat moment een Ziektewet-uitkering krijgen.

Ook in het tweede zieketejaar dient de werkgever de zieke werknemer nog steeds 70 % van het salaris te betalen maar de verplichting om dit aan te vullen tot het minimumloon vervalt.

Werkgever en werknemer kunnen bij arbeidsovereenkomst of CAO overeenkomen dat de eerste 2 ziektedagen als wachtdagen gelden en dus niet behoeven te worden uitbetaald.

Advocaat mr. Maton is een deskundige in het arbeidsrecht en ontslagrecht. Zowel werkgevers (ook uit het midden- en kleinbedrijf (MKB)) als aan werknemers wordt rechtsbijstand verleend.

Het advocatenkantoor Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch verleent onder andere rechtshulp in de navolgende plaatsen: Ammerzoden, Arnhem, Berlicum, Best, Den Bosch, Boxtel, Breda, Eindhoven, Hedel, HeusdenOss, Rosmalen, Tilburg, UdenVeghel, Vlijmen, Vught, Waalwijk en Wijk en Aalburg.  Komt u buiten Brabant, bijvoorbeeld Nijmegen of Utrecht, dan verzoeken wij u toch om contact met ons op te nemen.

Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch, Vughterweg 1, 5211 CH ′s-Hertogenbosch, tel. 073-610 06 14

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of