Einde arbeidsovereenkomst ?

Hieronder staan de diverse manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen:

  1. afloop contract voor bepaalde tijd
  2. ontbinding bij de kantonrechter
  3. ontslag op staande voet
  4. opzegging met ontslagvergunning
  5. proeftijd
  6. wederzijds goedvinden met bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst

Een van de problemen waar de in het arbeidsrecht gespecialiseede advocaten regelmatig mee te maken krijgen is dat werkgever en werknemer de verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen door elkaar halen.

Voor de werkgever bestaat daardoor het risico dat alsnog, soms over een groot aantal maanden, het salaris van de werknemer moet worden doorbetaald zonder dat de werknemer hiervoor arbeid levert.

Het risico voor de werknemer is dat hij of zij onnodig zijn werk en daarmee zijn salaris heeft verspeeld en dat ook nog de WW-uitkering veel later of geheel niet wordt uitgekeerd.

Wordt u als werkgever of werknemer geconfronteerd met een gewenst of ongewenst ontslag. Laat u tijdig adviseren door advocaat mr. Maton.

Advocaat mr. Maton verleent rechtshulp in onder andere de navolgende plaatsen: Ammerzoden, Arnhem, Berlicum, Best, Den Bosch, Boxtel, Breda, Eindhoven, Hedel, HeusdenOss, Rosmalen, Tilburg, UdenVeghel, Vlijmen, Vught, Waalwijk en Wijk en Aalburg.  Komt u buiten Brabant, bijvoorbeeld Nijmegen of Utrecht, dan verzoeken wij u toch om contact met ons op te nemen.

Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch, Vughterweg 1, 5211 CH ′s-Hertogenbosch, tel. 073-610 06 14

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of