Ontslag aanvechten

Of u als werknemer uw ontslag kunt aanvechten hangt af van welke situatie van toepassing is. Elke arbeidsrechtelijke situatie of fase heeft zo zijn eigen regels. Hieronder staan de diverse manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen:

  1. afloop contract voor bepaalde tijd
  2. ontbinding bij de kantonrechter
  3. ontslag op staande voet
  4. opzegging met ontslagvergunning
  5. proeftijd
  6. wederzijds goedvinden met bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst
  7. dood werknemer

Een van de problemen waar de in het arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat mr. Maton regelmatig mee te maken krijgt is dat werkgever en werknemer de verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen door elkaar halen.

Voor de werkgever bestaat daardoor het risico dat alsnog, soms over een groot maanden, het salaris van de werknemer moet worden doorbetaald zonder dat de werknemer hiervoor arbeid behoeft te leveren.

Het risico voor de werknemer is dat hij onnodig zijn werk en daarmee zijn salaris heeft verspeeld en dat ook nog de WW-uitkering veel later of geheel niet meer wordt uitgekeerd.

Wordt u als werkgever of werknemer geconfronteerd met een gewenst of ongewenst ontslag. Laat u dan tijdig adviseren door advocaat mr. Maton. Dit scheelt een hoop narigheid achteraf.

Advocaat mr. Maton verleent rechtshulp in onder andere de navolgende plaatsen: Ammerzoden, Arnhem, Berlicum, Best, Den Bosch, Boxtel, Breda, Eindhoven, Hedel, HeusdenOss, Rosmalen, Tilburg, UdenVeghel, Vlijmen, Vught, Waalwijk en Wijk en Aalburg.  Komt u buiten Brabant, bijvoorbeeld Nijmegen of Utrecht, dan verzoeken wij u toch om contact met ons op te nemen.

Maton Advocatuur & Mediation Den Bosch, Vughterweg 1, 5211 CH ′s-Hertogenbosch, tel. 073-610 06 14

 

Bel mij terug!

    Bel 073-610 06 14 of